alkalmazott software technológiák

Az alkalmazott software fejlesztési eszközök

Az alkalmazott fejlesztési eszközök kiválasztása során sok szempontot kell figyelembe vennünk, igyekszünk mindig az adott feladat, a fizikai környezet és az elvárások függvényében választani.

A project szemlélet, a költséghatékonyság, a dokumentálhatóság, a minőségi és biztonsági előírások, az időtállóság és továbbfejlszthetőség mind olyan szempontok melyeket döntően befolyásol a project során alkalmazott technológia. Azt gondoljuk, azért tudunk magas szinten megfelelni a kihívásoknak, mert ezeket a szempontokat érvényesíteni tudjuk munkáink során és mindig megtaláljuk azt az eszközparkot, mely az adott project sikeréhez optimális.

Operációs rendszerek

Az operációs rendszerek tekintetében elmondhatjuk, hogy igen széles az a paletta, amelyen dolgozunk. Az internetszolgáltatás világában igen elterjedt és közkedvelt az Open Source technológiák alkalmazása, ugyanakkor a gazdasági élet számos területén drágább ám professzionálisabb megoldások az elterjedtek. Sok éves fejlesztési múltunk miatt mindkét világot jól megismerhettük.

Nagy számú project áll mögöttünk Linux és Microsoft Windows platformokon, de van tapasztalatunk Sun Solrais, HP UniX, OS/400 valamint z/OS rendszerek programozásában is.

Fontos még megemlíteni a mobil technológiák rohamos terjedése okán a mobil platformokat, melyek közül mi az Android és iOS rendszerekben mozgunk otthonosan.

Linux Windows IBM z/OS android Mac

Programnyelvek

Fejlesztő csapatunk a programozási nyelvek ismerete tekintetében valóban professzionális. A hosszú lista közül kiemelkedik a Java és a C, melyekben a legnagyobb a tapasztalatunk, de természetesen más programnyelvek is gazdagítják a tárházat, mint a pHp, .net, C#, Delphi.

Java php C, C++ C# Borland Delphi

Alkalmazás szerverek

Az évek során talán a legnagyobb kihívást az jelentette számunkra, hogy az emberiség mindig feszegeti a tudományos és technikai teljesítőképességének határait, ezért az informatikai rendszerek színvonalas tervezése és megépítése igen nagy szakértelmet és körültekintést igényel.

Az osztott rendszerek megjelenésével az egy központi nagy alkalmazás szerver használata mellett előtérbe kerültek a cluster megoldások. Csapatunk mindkét világban otthonosan mozog. Azt gondoljuk, ez az egyik területe az informatikának, ahol a tárgyi tudás fontos és elengedhetetlen, de csak belépő az előszobába, mert ott már a tapasztalat igen nagy jelentősséggel bír. Büszkén mondhatjuk, hogy ezen a téren a tapasztalat nálunk rendelkezésre áll, így készek vagyunk gyakorlatilag óriás méretű rendszerek építésére is.

Caucho Resin Apache Tomcat Oracle Glassfish Oracle Weblogic JBoss Websphere

Keretrendszerek

Magabiztosan kezeljük a legkülönbözőbb keretrendszereket is. A Microsoft által fejlesztett .Net -től a különböző Java alapú webes keretrendszerekig, mint a GoogleWebToolkit, a Vaadin, vagy a JavaServer Faces.

GoogleWebToolkit Vaadin JavaServer Faces .NET Facebook

Adatbázisok

Az adatbázis kezelés tekintetében a relációs és a hierarchikus adatbázis kezelési modell alkalmazása során szereztünk gyakorlati tapasztalatokat. Mindkét modell használata során volt szerencsénk igen nagy méretű adatbázisok felépítésére, tekintve az adatok számosságát és az adatkapcsolatok számát egyaránt.

Olyan adatbázis kezelők használatával kivitelezzük szoftvereinket, mint az Oracle Database, a MySql, a PostgreSQL és az MSSQL. Rutinosan használjuk továbbá a népszerű NoSql adatbázisokat is, mint a MongoDb, vagy az Apache HBase. Hierarchikus adatbáziskezelők tekintetében az LDAP és a különböző VSAM alapú megoldások jelentenek számunkra otthonos terepet.

MySQL PostgreSQL Oracle Database Microsoft SQL Server mongoDB